Logo Universiteit Utrecht

Paard-en-Wetenschap

Dierenartsen

Dierenartsen 11 oktober

Op vrijdag 11 oktober vindt voor de tiende maal voor dierenartsen het symposium van de Universiteitskliniek voor Paarden plaats: een lustrum! Maar ook een afscheid: het is de laatste keer in de huidige setting. Per 1 januari 2020 ondergaat de Faculteit Diergeneeskunde een reorganisatie om te komen tot een betere en meer toekomstbestendige organisatie waarbij de departementen Paard en Gezelschapsdieren zullen gaan fuseren. René van Weeren zal u hierover bijpraten.
Wat de toekomst ook moge brengen, nu is Paard nog steeds Paard en zullen onze specialisten u als vanouds kort en krachtig updates geven over nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en klinisch interessante casussen op diverse gebieden presenteren. Op de gezellige monsterbaan-beursvloer kunt u uitgebreid onder het genot van een hapje en een drankje bijpraten met collega’s, maar tegelijkertijd ook nieuwe ontwikkelingen van de industrie zien!
Met als thema “Paard-en-Wetenschap” schenkt dit symposium aandacht aan de implementatie van nieuwe wetenschappelijk onderbouwde technieken. Q-horse komt weer voor het voetlicht, maar nu echt als toepassing: enerzijds in de diagnostiek van achterbeen-kreupelheden (Filipe Serra Bragança) en anderzijds in de beoordeling ‘fit to compete’, een vergelijking tussen de mening van vier ervaren paardendierenartsen en de uitslagen van Q-horse (Marianne Sloet).
Een cornage operatie kan nu ook heel goed bij het staande paard worden uitgevoerd, iets wat vooral bij de zwaardere rassen een groot voordeel kan zijn  (Tjester Huppes).
Het rechten om paarden neemt sterk toe en geeft het vak van paardendierenarts een heel nieuwe dynamiek, of we dat nu leuk vinden of niet. Onze per 1 mei benoemde hoogleraar Heelkunde, Harold Brommer, is inmiddels ervaringsdeskundige geworden en zal u meenemen in verschillende casussen en vooral de do’s en don’ts.
Met deze en nog meer spannende onderwerpen is er voor elk wat wils … schrijf u dus snel in.

Klik hier om u in te schrijven voor de dierenartsendag