Paard-en-Wetenschap

Eigenaren

Paardeneigenaren en geïnteresseerden 12 oktober

Op zaterdag 12 oktober bent u als paardeneigenaar, of u nu klant van de UKP bent of niet (en of u nu zelf een of meerdere paarden heeft of niet!) van harte welkom voor weer een gezellige maar ook leerzame dag van ons symposium.Onze kliniek zal een strodorp bevatten met stands waar zowel leveranciers van diverse paardenproducten als organisaties die zich bezighouden met paardenwelzijn zich presenteren. Zoals altijd staan er deze dag presentaties met updates over de nieuwste inzichten in de paardengeneeskunde en wat die betekenen voor u als eigenaar op het programma. Overkoepelend thema van de dag zal zijn: “Waarom doet de dierenarts wat-ie doet?” Wat is de reden voor de verschillende onderdelen van een kreupelheidsonderzoek? Waartoe dient bloedonderzoek zoal?  Wat zie je nou eigenlijk op een CT, MRI, echo, of röntgenfoto en wat kun je er mee?

Ook is er weer een rondleiding door onze Universiteitskliniek met na afloop een quiz, met mooie prijzen voor de winnaars. Er zijn dit jaar nog meer prijzen te winnen dan voorheen want er zal ook een “Goede Doelen” loterij plaatsvinden; lootjes zijn ter plaatste te koop en de opbrengst gaat naar de diverse goede doelen die ook met stands in het ‘strodorp’ te vinden zijn.

Het programma bestaat uit lezingen over:

  • Kreupelheidsonderzoek: ins & outs
  • Foto’s en scans: wat, wanneer en waarom?
  • Wat kun je met apps en sneltesten?
  • Chronische maagdarmklachten

Het programma wordt in 2 paralelle sessies gegeven. De eerste sessie start om 09:30 (ontvangst vanaf 09:00) en de tweede sessie start om 10:30 (ontvangst vanaf 10:00). De eerste en tweede sessies worden vanaf 15:30 en 16:30 afgesloten met een borrel en een uitgebreide rondleiding door de kliniek.

De kosten voor deze dag (inclusief catering) bedragen 30 euro per persoon. Bij het symposium ontvangt u een waardebon van 30 euro die u kunt besteden bij onze kliniek (12 maanden geldig).

Klik hier om u in te schrijven voor de eigenarendag